Top News in India: The Madras Tribune brings you the Breaking News & Latest News Headlines from Chennai

Internationell konferens om genomik (ICG) 18:e årsmötet börjar i Zhangjiajie

8


Yang Huanming, akademiker vid den kinesiska vetenskapsakademin, ordförande för ICG, medgrundare, direktör och ordförande för BGI Group, talade vid öppningsceremonin.

Yang Huanming, akademiker vid den kinesiska vetenskapsakademin, ordförande för ICG, medgrundare, direktör och ordförande för BGI Group, talade vid öppningsceremonin.

Wang Jian, medgrundare och ordförande för BGI Group, vid öppningsceremonin.

Wang Jian, medgrundare och ordförande för BGI Group, vid öppningsceremonin.

Lars Bolund, medordförande för ICG International Advisory Board, professor vid Biomedical Research Institute vid Aarhus Universitet Danmark, talar vid invigningsceremonin.

Lars Bolund, medordförande för ICG International Advisory Board, professor vid Biomedical Research Institute vid Aarhus Universitet Danmark, talar vid invigningsceremonin.

ZHANGJIAJIE, KINA, April 18, 2023/EINPresswire.com/ — Det 18:e årsmötet för den internationella konferensen om genomik (ICG-18) inleddes nyligen i Zhangjiajie. Denna händelse markerar den 25:e årsdagen för det förberedande mötet i Kina-kapitlet i Human Genome Project (HGP) och 20:e årsdagen för slutförandet av HGP. Konferensen syftar till att samla framstående forskare, medicinska experter och branschledare från hela världen för att diskutera de senaste framstegen och framtidsutsikterna inom genomik. Genom djupgående kommunikation och samarbete strävar konferensen efter att främja global genomikforskning som främjar vetenskaplig innovation och gynnar samhället.

Öppningsceremonin innehöll tal från framstående gäster, inklusive Yang Huanming, akademiker vid den kinesiska vetenskapsakademin, ordförande för ICG, medgrundare, chef och ordförande för BGI Group, Xia Kun, representant för de gemensamma arrangörerna av evenemanget, Yu Jun, representant för Zhangjiajie-delegationen och Zhu Xiongliang, chef för Cili Maternity and Child Health Care Hospital. Gästerna välkomnade öppnandet av konferensen och höll djupgående diskussioner om det aktuella läget och framtida tillämpningar av genomikforskning.

Kina var engagerat i sekvensering, montering och analys av en region på cirka 30 cM (centimorgan, en enhet av “genetisk enhet” som mäter storleken på ett Genom) på spetsen av den korta armen av kromosom 3, som sedan uppskattades stå för cirka 1% av hela det mänskliga genomet, så kallat “1% – projektet”, eller “Kinesiska [Kina] – kapitlet i den mänskliga Genomsekvensen”.

Genomik är ett snabbt växande och dynamiskt område som har fångat uppmärksamheten hos både forskare och samhälle. Med framväxten av ny teknik och forskningsresultat utvecklas detta område ständigt, vilket ger oöverträffade möjligheter och utmaningar för att förbättra människors livskvalitet. Gästerna tog upp genomikens betydelse och framåtblickande natur och framhöll dess avgörande roll som en katalysator för innovation. De förutsade att genomik snart skulle bli hörnstenen i vetenskaplig och teknisk utveckling, liksom industriell utveckling, vilket understryker dess potential att forma framtiden för olika branscher.

De fyra grundarna av BGI Group, Wang Jian, Yang Huanming, Liu Siqi och Yu Jun, förenade i Zhangjiajie, som påminner om 25 år sedan, när de arbetade tillsammans för att slutföra Kina-kapitlet i Human Genome Project. Vid ceremonin reflekterade de över den förberedande processen och projektets framgångsrika slutförande och diskuterade genomikens historia och utveckling. Dessutom övervägde de hur man skulle dra nytta av nya möjligheter och främja den fortsatta utvecklingen av genomik.

Samma dag anordnades en rundabordsdiskussion med temat ” granskning och reflektion över de 25:e årsdagen för det förberedande mötet i Kinas-kapitlet, HGP”. Under diskussionen uttryckte Yang Huanming sin tacksamhet till deltagarna och reflekterade över de förberedande mötena som hölls i Zhangjiajie och betonade hur Human Genome Project och informationsteknik var som artificiell intelligens idag, med en myriad av komplexa frågor som ledde till intensiva diskussioner. Han uttryckte sin förhoppning om att mötet skulle lämna ett djupt intryck på alla närvarande, precis som de som hölls för många år sedan.

Andra företrädare för deltagarna i det förberedande mötet i HGP Kina-kapitlet delade också sina åsikter under rundabordsdiskussionen. Yu Jun berömde de anmärkningsvärda omvandlingar som har ägt rum inom genomik sedan hans första möte med Yang Huanming, Wang Jian och andra experter. Han delade också sin vision för framtiden för personlig genomik.

Wang Jian uttryckte sin optimism om framtiden och hoppades att ytterligare kostnadsminskningar skulle hjälpa till vid behandling av sällsynta och ärftliga sjukdomar i Kina och andra delar av världen.

Liu Siqi betonade betydelsen av resan under de senaste 25 åren, från att bidra med 1% av det mänskliga genomprojektet till att uppnå betydande framsteg inom genomik idag. Han erkände de utmaningar som ställdes inför på vägen och uttryckte behovet av att fortsätta att främja forskning och innovation inom genomik.

Lars Bolund, medordförande för ICG International Advisory Board, Professor vid Biomedical Research Institute vid Aarhus Universitet Danmark, berömde BGI:s mod att delta i HGP och bli ledande inom genomforskning idag genom kontinuerliga ansträngningar.

Vid rundabordsmötet delade Xia Kun tillsammans med representanter för BGI-gruppen, inklusive Yin Ye, Xu Xun, Zhao Lijian och Li Bin, också sina synpunkter på genomikens tekniska framsteg, utmaningar och möjligheter.

Richard Li
BGI Group
email us here
Visit us on social media:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Source link

Adster
Leave A Reply

Your email address will not be published.

x
%d bloggers like this: